Opel Grandland X plug-in hybride vanaf €47.450Vier rijmodi: volledig elektrisch, hybride, 4x4 of sportmodus.

Opel gaat elektrisch! De Duitse autoproducent zet de invoering van dit cruciale onderdeel van het strategische PACE!-plan verder met de nieuwe 4x4 plug-in hybride versie (PHEV) van de Grandland X. De elegante Grandland X Hybrid4 met optionele zwarte motorkap voert het SUV-aanbod van Opel aan, dat ook de Crossland X en Mokka X omvat. Hij bundelt de kracht van een turbogeladen 1,6-liter benzinemotor en twee elektromotoren tot een totaal systeemvermogen van 300 pk. Het voorlopige WLTP-brandstofverbruik (gewogen, gecombineerd) bedraagt 1,6 l/100 km met 37 g/km CO2-uitstoot (NEDC2: 1.6 l/100 km, 36 g/km CO2).


Helemaal in de lijn met Opels positionering als opwindend, toegankelijk en Duits merk, is de nieuwe PHEV uitgerust met de meest geavanceerde plug-in hybride technologie.

De Grandland X Hybrid4 zal vier rijmodi hebben, namelijk elektrisch, hybride, 4x4 en sport. Zo kunnen de bestuurders het gedrag van de auto aanpassen aan hun voorkeuren of de rijomstandigheden. In de hybride modus kan de auto bijvoorbeeld automatisch de meest efficiënte aandrijvingsmethode kiezen en overschakelen op de elektrische modus om emissievrij te rijden in het stadscentrum. De 4x4-modus activeert dan weer de geëlektrificeerde achteras om maximale tractie te bieden op alle soorten wegen.