ONTDEK EUROPA MET DE AUTOVerover Europa met deze spectaculaire roadtrips.

Europa telt duizend-en-één prachtige dorpjes en steden om te verkennen. En wat is de beste manier om dat te doen? Met een uitgestippelde roadtrip! Maak je wagen klaar voor de trip en je kan onderweg zorgeloos meezingen met je Spotify-playlist, genieten van het uitzicht en vooral: onvergetelijke plekken ontdekken! Wij stellen alvast onze vier favoriete roadtrips aan je voor.

Adrenaline in Noorwegen

Trotseer steile hellingen en scherpe haarspeldbochten op het trollenpad in Noorwegen. Je wordt beloond met prachtige watervallen, magnifieke landschappen en de mooiste fjord ter wereld: Geiranger fjord. De Trollstigen is iets voor echte adrenaline junkies. Een avontuurlijke reis vraagt om een sportieve auto, met veel ruimte voor al je kampeerspullen.

Zonnige stranden aan de Amalfikust

Een trip langs de Amalfikust is de perfecte zonvakantie. Je rijdt van het ene pittoreske dorpje naar het andere en relaxen doe je op het zandstrand van Positano. Ga romantisch dineren in Praiano of verken de Romeinse cultuur met de zon op je gezicht. Check vooraf of alle vloeistoffen van je wagen nog op peil zijn, want je wilt niet stranden zonder koelvloeistof of een tekort aan motorolie. Ga je veel stoffige wegen verkennen? Check dan zeker je sproeivloeistof!

De ruige schoonheid van de Ierse westkust

De alternatieve roadtripper vindt het geluk op de Wild Atlantic Way in het westen van Ierland. Het prachtige Ierse platteland is een perfect alternatief voor de klassieke roadtrip. Bovendien kunnen filmliefhebbers er op zoek gaan naar de mooiste filmsets uit onder meer Star Wars. Zo’n wilde roadtrip vraagt een goede voorbereiding, op die manier vermijd je pech tijdens je tocht naar het Noordelijkste punt van dit fantastische land.

Family time aan de Côte d’Azur

Met het hele gezin rondrijden aan de Franse Rivièra? Mais bien sûr! Om je trip langs iconische plekken als Cannes, Saint-Tropez, Nice en Monaco nog aangenamer te maken, laat je best de airco op voorhand controleren. Dan is het geklaag over de warme auto meteen ook passé. Een andere vloeistof die hier niet mag ontbreken, is de Riwax Insect Clean, waarmee je de voorruit gemakkelijk weer kraaknet maakt.

Nu je weet waar je zoal naartoe kan deze zomer, komt het er op aan om de reis zo comfortabel mogelijk te maken. Kom dus voor je vertrek even langs bij je Opel dealer, dan maken we je auto volledig roadtrip-proof!