Acquire

DE KALENDER VOOR DE ADAC OPEL E-RALLY CUP IS BEKEND

Wereldpremière: 's Werelds eerste elektrische rally-merken-cup start in mei 2021

De ADAC Opel e-Rally Cup begint zijn eerste seizoen in mei 2021. De kalender voor de eerste volledig batterij-elektrische rally-cup van één merk staat vast. In december vonden verdere succesvolle rallysimulaties plaats ter voorbereiding op het seizoen. De Opel Corsa-e Rally zal dus zoals gepland in maart aan de klantenteams worden geleverd. Opel Belgium heeft alvast een bestelling geplaatst van één Rally wagen. Zo kunnen we volgend jaar de Belgische kleuren verdedigen bij onze oorsterburen.  

 

In het eerste seizoen staan ​​acht kwalificatierondes op het programma voor de ADAC Opel e-Rally Cup, waarvan de helft zal plaatsvinden als onderdeel van het Duitse Rallykampioenschap (DRM). Daarnaast zijn er drie competities op Rallye 70-evenementen, nationale eendaagse evenementen die 70 speciale etappekilometers beslaan. Een bijzonder hoogtepunt wacht de Opel teams in het laatste weekend van augustus, wanneer de e-racers voor een internationaal publiek het circuit op gaan tijdens de traditioneel rijke Barum Rally, de Tsjechische ronde van het Europees Rallykampioenschap rond Zlín.

 

De deelnemers krijgen de kans om hun Opel Corsa-e Rally te leren kennen tijdens een exclusief testevenement in april, voordat het seizoen van start gaat met de ADAC Rallye "Rund um die Sulinger Bärenklaue" op 7 en 8 mei. De levering van de voertuigen aan de teams is voorzien in maart 2021. De aankoopprijs voor een rijklare Opel Corsa-e Rally bedraagt ​​€ 49.900 (excl. BTW).

 

De inschrijving voor de ADAC Opel e-Rally Cup 2021 begint op 15 januari 2021. Degenen die zich vóór 12 februari registreren, betalen een gereduceerd inschrijfgeld van € 5.900 (plus BTW). Deze bijdrage omvat alle toegangsprijzen voor het Cup-seizoen 2021, toegang tot Cup-hospitality voor vier teamleden, racepakken plus teamkleding voor piloot en co-piloot, een servicetent met vloerdoek en gratis opladen van de Opel Corsa-e Rally gedurende de hele rally seizoen. Na 12 februari 2021 bedraagt ​​het inschrijfgeld € 7.500, - (excl. BTW). Alle inschrijvingen die al in de loop van 2020 zijn ingediend, blijven geldig.

 

Al bekend van de succesvolle jaren van de ADAC Opel Rally Cup, kunnen de deelnemers uitkijken naar een royaal prijzengeld van in totaal ongeveer € 100.000. De snelste junioren hebben ook de geweldige kans om zich te kwalificeren voor het ADAC Opel Rally Junior Team 2022 tijdens een screening en het internationale rallypodium te betreden in de nieuwe Opel Corsa Rally4. De leeftijdsgrens van 25 jaar om in aanmerking te komen voor het Junior-klassement is voor het eerste seizoen verhoogd naar 26 jaar (geboren in 1995 of later). Dit betekent dat de jonge coureurs die zich al wilden inschrijven in het Juniorklassement voor het geplande “Superseizoen” 2020/2021 niet benadeeld zullen worden door het door Corona veroorzaakte uitstel van de start van de Cup.

 

Opel Motorsport-directeur Jörg Schrott kijkt uit naar het debuut van 's werelds eerste elektrische rallycup van één merk: “Ondanks moeilijke omstandigheden van de afgelopen maanden, is de ontwikkeling van de Opel Corsa-e Rally en het ontwerp van het debuutseizoen van de ADAC Opel e-Rally Cup zo ver gevorderd dat we kunnen uitkijken naar een succesvolle start in het voorjaar. We zijn ervan overtuigd dat we voor zowel deelnemers als fans een aansprekend pakket kunnen samenstellen om te laten zien dat elektrisch rallyrijden niet alleen duurzaam maar ook absoluut fascinerend is. ”

 

"We zijn erin geslaagd een aantrekkelijk schema op te stellen voor het eerste seizoen van de ADAC Opel e-Rally Cup", voegt Thomas Voss, hoofd Motorsport bij ADAC toe. “De deelnemers kunnen een goede mix verwachten van races in het Duitse Rallykampioenschap en nationale R70-evenementen. Voor de deelnemers hebben we een spannend pakket samengesteld, met een interessante kalender, een goed gevulde portemonnee met prijzengeld en een duurzaam plan om opkomend talent te promoten. We kijken nu al uit naar de start van het seizoen komend voorjaar ”

 

ADAC Opel e-Rally Cup 2021

7-8 mei: ADAC Rallye „Rund um die Sulinger Bärenklaue“ - DRM

28-29 mei: AvD Sachsen Rallye, Zwickau - DRM

11-12 juni: ADAC Rallye Stemwede - DRM

14 augustus: ADAC Rallye Oberehe, Hillesheim - R70

27-29 augustus: Barum Czech Rally Zlín - ERC

18 september: ADAC Rallye Hinterland, Dautphetal - R70

2 oktober: ADAC Wartburg Rallye, Eisenach - R70

15-16 oktober: ADAC 3-Städte Rallye, Freyung - DRMVoorlopige kalender, opgesteld volgens de huidige regelgeving en onder voorbehoud van wijzigingen als gevolg van de Covid 19-pandemie.