Acquire

EERSTE OPEL CORSA-E RALLYAUTO'S GELEVERD AAN KLANTEN

Retour van het “Opel Team Belgium”

De ADAC Opel e-Rally Cup is klaar voor zijn debuutseizoen. De eerste tien Opel Corsa-e Rally-wagens zijn al aan klanten geleverd. In het Testcentrum in Dudenhofen ontvingen de rallyteams niet alleen het voertuig, maar ook hun uitrusting, waaronder stijlvolle teamtenten en raceoveralls voor coureurs en bijrijders.

Tijdens de aflevering van het voertuig kregen de teams een uitgebreide briefing over de nieuwe e-technologie. Daarna volgden uitgebreide functionele tests met de elektrische auto's van 100 kW (136 pk).

"De levering van het voertuig was een belangrijke stap voor ons, de teams en het project", zegt Jörg Schrott, directeur van Opel Motorsport. “Het is een duidelijk signaal dat de zaken eindelijk van start gaan. De verwachting en opwinding voor de start van het seizoen was bij iedereen voelbaar. De overige auto's worden nu achtereenvolgens afgeleverd. ”

Na de afgelasting van de ADAC ACTRONICS Rally Sulingen vanwege Corona, vindt nu op 11/12 juni de seizoensopener van de ADAC Opel e-Rally Cup plaats tijdens de ADAC Rally Stemweder Berg. Ter voorbereiding zullen de teams van de ADAC Opel e-Rally Cup vooraf een testevenement betwisten om vertrouwd te raken met het voertuig en de laadinfrastructuur. Daarnaast krijgen de teams een hoogspanningstraining, die wordt uitgevoerd en gecertificeerd door TÜV Thüringen.

Teams uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en Nederland hebben zich aangemeld voor de ADAC Opel e-Rally Cup 2021. Verdere details over de terugkomst van het “Opel Team Belgium” worden later bekend gemaakt op 12 mei.