Acquire

ELEKTRISCH: OPEL GEEFT EERSTE GLIMP VAN TOEKOMSTIGE ASTRA

Gedurfd en puur: de volgende generatie Astra geeft een nieuwe interpretatie aan de Opel designfilosofie

Opel geeft beelden vrij die een eerste blik werpen op de toekomstige Astra – de eerste generatie van de compacte auto van het Duitse merk die geëlektrificeerd wordt. De foto's onthullen de extreme precisie en aandacht voor detail van het langverwachte, geheel nieuwe model, dat een nieuwe interpretatie geeft van de pure en gedurfde ontwerpfilosofie van het merk en de weg wijst voor zijn opkomende personenauto's.

"De toekomstige Astra zal een spannend nieuw hoofdstuk openen in de 30-jarige geschiedenis van ons compacte model", zegt Opel-CEO Michael Lohscheller. “We zijn ervan overtuigd dat de volgende generatie Opel Astra een krachtige indruk zal maken en veel nieuwe klanten naar het merk zal trekken.”

Opel Vizor zal geavanceerde technologieën naadloos integreren

Het centrale designelement van het exterieur is een verdere ontwikkeling van de Opel Vizor die voor het eerst te zien was op de nieuwe Mokka. Het gezicht van het merk strekt zich uit over de voorkant en integreert naadloos technologieën zoals de ultradunne IntelliLux LED®-koplampen die opnieuw baanbrekende innovatie zullen brengen in het compacte marktsegment. Aan de achterzijde is de geheel nieuwe Astra benaming centraal op het strakke oppervlak van de achterklep geplaatst. 

Volgende generatie Pure Panel met volledig glazen displays

Dezelfde Duitse precisie geldt voor het hele interieur. De Pure Panel digitale cockpit van de volgende generatie met volledig glazen oppervlakken weerspiegelt de naadloze integratie van de Opel Vizor met twee breedbeeldschermen die duidelijke informatie weergeven in een horizontaal, op de bestuurder gericht formaat. Fysieke controles worden tot een minimum beperkt in de vorm van fijn bewerkte toetsen. De hoge kwaliteit van de klantervaring in het interieur wordt nog eens benadrukt door de vorm, texturen en materialen die zijn gebruikt in het nieuw ontworpen stuur en de uitzonderlijk ergonomische voorstoelen – een typische troef van het merk Opel.

Geëlektrificeerde Astra van de volgende generatie zet Opels voortdurende productoffensief voort

De volgende generatie Astra, ontworpen en ontwikkeld in Rüsselsheim, Duitsland, zal beschikbaar zijn als een dynamische vijfdeurs hatchback en een veelzijdige Sports Tourer, waarmee Opels voortdurende productoffensief wordt voortgezet en een aanzienlijke impuls wordt gegeven aan de elektrificatie van de volledige productportfolio van het merk. De productie begint dit jaar in de fabriek in Rüsselsheim.

Gedetailleerde informatie over Opels nieuwe generatie compacte klasse volgt binnenkort.