Nieuwe Opel Mokka eerste model met nieuwe stijl voor modelaanduidingPuur Mokka: modelaanduiding nu centraal geplaatst op achterzijde

Mokka logo

De nieuwe Opel Mokka is met zijn ideale verhoudingen en ‘less is more’-design geheel volgens het nieuwe designkompas van Opel vormgegeven. De nieuwe generatie van de compacte Mokka oogt bijzonder aantrekkelijk, met strakke, gedisciplineerde maar vriendelijke vormen. Die strakke discipline is af te lezen in elk detail, ook in de typeaanduiding. Die is – net als de gehele auto – helemaal nieuw, met een nieuw, speciaal ontwikkeld lettertype dat de naam op een technische, maar vloeiende manier verbeeldt. De nieuwe stijl van het naamlogo staat symbool voor de nieuwe generatie auto’s van Opel.

Dat geldt ook voor de nieuwe Opel Mokka zélf. Dit is het eerste model van Opel dat zijn naam zelfverzekerd midden op de achterklep draagt, direct onder Opels legendarische merkembleem, de Opel Blitz. Direct leesbaar voor iedereen, zonder afleidende toevoegingen over de motorversie en het uitvoeringsniveau. De nieuwe Opel “Mokka” heet gewoon “Mokka” of “Mokka” met een kleine-e voor de elektrische versie, punt.

“De nieuwe typeaanduiding geeft ook de precisie van de nieuwe Mokka weer”, vertelt Mark Adams, Design Director van Opel. “De scherpe vormen – alsof die zijn samengeperst – passen perfect bij de vormen van de auto. De vormgeving van de typeaanduiding maakt de auto optisch breder. Het centraal geplaatste logo geeft als een kompas de weg naar de toekomst aan: de elektrisch aangedreven Mokka is toekomstbestendig en een belangrijk model voor Opel. Vorm en functie vormen een geheel en zijn gericht op de essentie – typisch Duits dus.”

De volgende generatie van de Opel Mokka is compleet nieuw. De levering gaat begin 2021 van start.

 

Het designkompas van Opel: de visuele identiteit van de nieuwe modellen

De nieuwe generatie van de Opel Mokka is het eerste model waarvan voor- en achterzijde zijn vormgegeven volgens het nieuwe design van Opel. Volgens dit designkompas van Opel doorsnijden twee lijnen het midden van de Opel Blitz, het merklogo. Daarmee wordt het Opel-embleem meer dan ooit het centrale element van nieuwe Opels. De scherpe vouw in lengterichting over de motorkap – die naar onder doorloopt onder het logo – vormt de verticale lijn. De kenmerkende vleugelvormige dagrijverlichting die op alle nieuwe modellen van Opel terugkomt, geeft de horizontale lijn weer. Het design van de achterzijde is op dezelfde manier ingedeeld en verbeeldt het designkompas in zijn puurste vorm. De centrale plaatsing van het merklogo en de daar midden onder geplaatste modelaanduiding verbindt de vleugelvormige achterlichtunits met de verticale lijn die vanaf de dakantenne uitloopt in de karakteristieke vouw in de achterbumper.