Acquire

NIEUWE MOVANO EN MOVANO-E BRENGEN OPEL NAAR DE TOP VAN DE GROTE BESTELWAGENKLASSE.

Toonaangevend in zijn klasse: topscores voor laadvermogen en “total cost of ownership”

Opel geeft vandaag de eerste informatie van de geheel nieuwe Movano-e vrij, de eerste elektrische auto op batterijen van het Duitse merk in het marktsegment van de grote bestelwagens. De nieuwe generatie Movano met dieselmotoren en elektrische aandrijving is het meest concurrerende aanbod dat Opel tot nu toe heeft gedaan in dit segment van de markt voor lichte bedrijfsvoertuigen.

 Met toonaangevende cijfers voor laadvermogen, laadvolume en bruto voertuiggewicht, gecombineerd met een breed scala aan carrosserieversies, lengtes en hoogtes, zal de nieuwe generatie Movano vanaf het begin van de verkoop niet alleen beschikbaar zijn met moderne, krachtige en duurzame dieselmotoren, maar ook met een emissievrije batterij-elektrische aandrijving. De nieuwe Movano en Movano-e zullen later dit jaar beide bij de Opel dealers toekomen.

 “De nieuwe Opel Movano-e vervolledigt ons aanbod van elektrische lichte bedrijfsvoertuigen. Onze klanten kunnen daardoor emissievrij rijden en transporteren. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe generatie Movano extra marktaandeel voor het merk zal winnen ”, zegt Michael Lohscheller, CEO van Opel.

 Voor elke transporttaak is er een nieuwe Opel Movano - van personeelsvervoer, stadsleveringen tot gekoelde goederen en campers. Het stoere en robuuste karakter van dit bedrijfsvoertuig, wordt weerspiegeld in het ontwerp, dat tegelijkertijd zijn dynamiek en grote efficiëntie visualiseert. Belangrijk voor zowel professionals als wagenparkbeheerders, de emissievrije Movano-e vereist geen compromissen en vormt daarmee een echt alternatief voor conventioneel aangedreven voertuigen. Het elektrische aandrijfsysteem van Opels nieuwe e-LCV levert 90 kW (122 pk) en 260 Nm koppel, met een elektronisch geregelde maximumsnelheid van 110 km / u. Afhankelijk van de modelvariant kunnen klanten kiezen tussen 37 kWh en 70 kWh lithium-ionbatterijen voor een actieradius (afhankelijk van het rijprofiel en de heersende omstandigheden) tot respectievelijk 117 of 224 kilometer in de gecombineerde WLTP1-cyclus.

 De accu's zijn onder de laadruimte verpakt zodat er niet aan functionaliteit wordt ingeboet. Dit komt ook de stabiliteit in bochten en bij wind ten goede, vooral bij volledige belasting. Een geavanceerd regeneratief remsysteem, dat de energie terugwint die wordt geproduceerd tijdens het remmen of vertragen, verhoogt de efficiëntie nog meer.

 Naast de elektrische aandrijving horen de dieselmotoren van de nieuwe Movano bij de beste op de markt voor wat betreft brandstofefficiëntie en lage CO2-uitstoot. Het vermogen van de 2,2-liter motoren - die allemaal voldoen aan de strenge Euro 6d-emissienorm - varieert van 88 kW (120 pk) tot 121 kW (165 pk). Het hoge koppel bij lage toerentallen loopt van 300 Newtonmeter bij 1.500 tpm tot 370 Nm bij 1.750 tpm. Alle motoren, die de voorwielen aandrijven, zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

 Gebaseerd op het nummer één platform in het marktsegment, biedt de nieuwe Movano uitstekende laadcapaciteit en totale eigendomskosten, evenals een breed scala aan carrosserieën en laadcapaciteiten.

Ruime keuze: vier lengtes, drie hoogtes en 8,0 tot 17 m3 laadvolume

 Klanten van gesloten bestelwagens kunnen kiezen uit vier lengtes (L1-4) en drie hoogtes (H1-3), met een maximale laadcapaciteit van 8,0 tot 17 kubieke meter. De deuren van de H3-variant zijn 2,03 meter hoog - best in class. Samen met de achterdeuren die tot 180 graden opengaan (optioneel tot 270 graden), maken ze de Movano bijzonder gemakkelijk te beladen. Het bereik van het totale voertuiggewicht is een van de breedste in deze klasse en loopt van 2,8 tot 4,0 ton, terwijl het laadvermogen maximaal 2,1 ton bedraagt. Met drempelhoogtes van slechts 494 millimeter, een breedte van 1422 mm tussen de wielkasten en 1870 mm tussen de panelen, vormt de laadzone van Opels nieuwe grote bestelwagen de maatstaf voor zijn rivalen.

 De standaardcabine heeft een enkele rij van drie stoelen, terwijl de tweede rij van de optionele crewcabine plaats biedt aan vier extra passagiers. Om aan speciale eisen te voldoen, is de nieuwe Movano bovendien leverbaar als chassiscabine, verlaagde chassiscabine en vloercabine met een enkele rij van drie stoelen. Opels nieuwe LCV is ook de ideale basis voor een brede reeks gespecialiseerde ombouwingen, zoals kippers, zijschotten en campers.

Actieve veiligheid: hoogtechnologische rijhulpsystemen ter bescherming van alle weggebruikers

 State-of-the-art rijhulpsystemen bieden niet alleen bescherming aan chauffeurs, bemanning en passagiers, maar ook aan andere weggebruikers. De uitgebreide lijst van de nieuwe Movano - waarvan een groot deel standaarduitrusting is, afhankelijk van het uitrustingsniveau - omvat Automatische Veiligheidsrem, Blind Spot Warning, Hill Descent Control en Lane Departure Warning.

 “OpelConnect”, de “myOpel” -app en het mobiliteitsmerk “Free2Move Services” bieden speciale oplossingen voor lichte bedrijfsvoertuigen, waaronder ook de e-LCV's. De diensten zijn toegankelijk via apps. De "Charge My Car" -functie van de "Free2Move Services" -app geeft toegang tot oplaadpunten in heel Europa, inclusief betaling.

Voor professioneel wagenparkbeheer kan de telematica-oplossing "Opel Connect" met "Free2Move Fleet Services" de geografische locatie van het voertuig volgen, routes optimaliseren, onderhoud en brandstofverbruik bewaken en tips geven voor zuiniger rijden.

 De nieuwe Movano vervoegt de Combo en de Vivaro als het nieuwste lid van Opels lichte bedrijfsvoertuigenfamilie. Het volledige LCV-portfolio van het merk zal tegen het einde van dit jaar een batterij-elektrische modelvariant aanbieden. Opel zal tegen 2024 een geëlektrificeerde versie van alle modellen personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen aanbieden.1Autonomie bepaald volgens de methodologie van de WLTP-testprocedure (R (EC) nr. 715/2007, R (EU) nr. 2017/1151). De werkelijke actieradius kan dagelijks variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen rijstijl, routekenmerken, buitentemperatuur, gebruik van verwarming en airconditioning en thermische conditionering.