Acquire

NIEUWE OPEL CORSA-E RALLY IS READY TO GO

Driedaagse test van in totaal 1.500 km met succes afgerond

Opel is elektrisch - op de weg en nu ook op de klassementsproeven. De Opel Corsa-e Rally is de eerste volledig elektrische rallyauto van een autofabrikant. De elektrische voertuigen met de beroemde Blitz zullen volgend jaar deelnemen aan hun eigen serie van één merk: de ADAC Opel e-Rally Cup. Vier Corsa-e Rally auto's van Opel Motorsport, in handen van de piloten Marijan Griebel, Horst Rotter en Opel racelegende Volker Strycek, voltooiden vorige week drie dagen testen in het Pferdsfeld Test Center. De auto's van 100 kW (136 pk) legden in totaal 1.500 kilometer probleemloos af. De Corsa-e Rally is gebaseerd op de succesvolle Opel Corsa-e, de winnaar van het Gouden Stuurwiel 2020.

Tijdens het driedaagse testprogramma werden twee complete rondes van het Duitse Rallykampioenschap (DRM) gesimuleerd - inclusief speciale etappes, weggedeelten en service. De unieke eigenschappen van elektromobiliteit, zoals rijtijden en opladen, temperatuurbeheer van de accu en het afstemmen van de software, werden voor het eerst getest in een rallyomgeving. De volledig elektrische auto's maakten ook lange ritten om de duurzaamheid van de nieuwe componenten te testen.

"Het was een efficiënte en geslaagde test", zei Jörg Schrott, directeur van Opel Motorsport. “We hebben belangrijke gegevens en informatie verzameld voor de lopende voorbereidingen voor de Opel e-Rally Cup 2021. Helaas konden verschillende testrally's met onze ontwikkelingsauto's niet doorgaan vanwege de Covid-19 pandemie. Dat maakte onze rally-simulatie in Pferdsfeld nog belangrijker - als resultaat is de nieuwe Corsa-e Rally wagen nu klaar voor de start. ”

De ADAC Opel e-Rally Cup omvat acht kwalificatierondes tussen de lente en de herfst 2021. Een extra voorbereidingsrally voor alle geregistreerde teams is gepland voor de daadwerkelijke start van het seizoen.