Acquire

NIEUWE OPEL GRANDLAND IS VANAF NU VOOR € 30.500 BESTELBAAR

Beschikbaar met plug-in hybride-aandrijving, benzine- en dieselmotoren.

De nieuwe Opel Grandland is nu te bestellen vanaf € 30.500. De top-SUV van Opel biedt een vernieuwd design en keuze uit efficiënte aandrijflijnen, waaronder twee plug-in hybrideversies. Het model is ook leverbaar met innovatieve technologie, waarbij de adaptieve IntelliLux LED® Pixel Light en Night Vision hun debuut maken. De productie in het Duitse Eisenach start dit najaar.

Opel voorziet de nieuwe Grandland van een riante standaarduitrusting met onder meer Forward Collision Warning met voetgangersherkenning en automatische noodremfunctie, Lane Keeping Assist, verkeersbordherkenning, vermoeidheidsdetectie en een cruise control met snelheidsbegrenzer.

Het vernieuwde exterieurdesign wordt gekenmerkt door het nieuwe Opel Vizor-familiegezicht en wielkastranden in carrosseriekleur (afhankelijk van de uitvoering). Binnenin is de Opel Grandland al vanaf de basisversie Edition uitgerust met het Pure Panel, waarbij een 7-inch informatiedisplay naadloos aansluit op de 7-inch centrale touchscreen, waarmee onder meer het infotainmentsysteem met Apple CarPlay en Android Auto bediend kan worden.

In de versie Business Edition kunnen kopers ook rekenen op extra veiligheids- en assistentievoorzieningen zoals parkeerhulp voor en achter, semi automatische parkeerassistent, achteruitrijcamera en dodehoekdetectie. Verder is de Business Edition uitgerust met het infotainmentsysteem Multimedia Navi Pro met een 10-inch centrale touchscreen en een 12-inch informatiedisplay. Aansprekende prestaties worden geleverd door de 96 kW (130 pk) sterke 1,2-liter turbobenzinemotor (gecombineerd brandstofverbruik in combinatie met handgeschakelde zesversnellingsbak volgens WLTP: 6,1 - 6,3 l/100 km; 139 - 144 g/km CO2).

Er zijn ook twee plug-in hybrideversies beschikbaar waarmee 59 kilometer (volgens WLTP) volledig elektrisch en dus emissievrij kan worden gereden. De prijzen van de nieuwe Opel Grandland Hybrid beginnen bij € 43.450 (gecombineerd brandstofverbruik volgens WLTP: 1,3 - 1,4 l/100 km; 30 - 32 g/km CO2).

 

Opel Grandland Hybrid en Hybrid4

De Opel Grandland Hybrid is uitgerust met een 1,6-liter turbobenzinemotor en een elektromotor die elkaar ondersteunen en samen via een geëlektrificeerde 8-traps automaat de voorwielen aandrijven. Daarbij wordt de elektromotor gevoed door een 13,2 kWh lithium-ion batterij. Het systeemvermogen en -koppel bedraagt 165 kW (224 pk) en 360 Nm, goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in 8,9 seconden en een topsnelheid van 225 km/u. In de volledig elektrische modus is de topsnelheid begrensd op 135 km/u.

De tweede plug-in hybridevariant van de Opel Grandland is de Hybrid4. Deze combineert de aandrijflijn van de Hybrid met een extra elektromotor op de achteras. Daarmee biedt de Hybrid4 niet alleen vierwielaandrijving, maar ook een hoger systeemvermogen van 221 kW (300 pk). De topsnelheid bedraagt in dit geval 235 km/u. Het gecombineerde brandstofverbruik (WLTP) is vastgesteld op 1,3 - 1,3 l/100 km met een bijbehorende CO2-emissie van 29 - 31 g/km.

De achterste elektromotor en het differentieel zijn geïntegreerd in de achteras. Daarmee staat de Opel Grandland Hybrid4 garant voor optimale tractie op alle soorten ondergrond, ook dankzij het hoge koppel van de elektromotoren dat al direct vanaf stilstand beschikbaar is.

Bestuurders van de Opel Grandland Hybrid4 kunnen de rijkarakteristiek wijzigen met de standen Hybrid, Electric, All-Wheel Drive en Sport. Daarbij is de Hybrid-modus gericht op het optimaliseren van het brandstofverbruik. Het volledig elektrische bereik is vastgesteld op 64 km volgens de WLTP.

Om de efficiëntie verder te optimaliseren, is de plug-in hybride uitgerust met een regeneratief remsysteem. De kinetische energie die vrijkomt tijdens het vertragen, wordt hiermee opgevangen en opgeslagen in de lithium-ion batterij. De bestuurder heeft daarbij keuze uit twee regeneratiestanden.

 

Efficiënte benzine- en dieselmotoren

Opel levert de nieuwe Grandland ook met keuze uit bijzonder efficiënte benzine- en dieselmotoren, zodat klanten de aandrijving kunnen kiezen die het beste aansluit op hun behoeften. Zo is de Grandland beschikbaar met een 1,5-liter dieselmotor met 96 kW (130 pk) vermogen, 300 Nm koppel en standaard 8-traps automaat (gecombineerd brandstofverbruik volgens WLTP: 5,1 - 5,2 l/100 km; 133 - 138 g/km CO2).

De benzineversie van de nieuwe Opel Grandland wordt aangedreven door de volledig uit aluminium opgetrokken 1,2-liter driecilinder turbomotor met directe brandstofinjectie. Het vermogen bedraagt 96 kW (130 pk), terwijl het maximumkoppel al bij 1.750 t/min piekt op 230 Nm. Deze motorversie is naar wens gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak (gecombineerd brandstofverbruik volgens WLTP: 6,1 – 6,3 l/100 km; 139 - 144 g/km CO2) of 8-traps automaat (gecombineerd brandstofverbruik volgens WLTP: 6,4 – 6,5 l/100 km; 144 - 149 g/km CO2).

Grandland

 

Pure Panel, IntelliLux LED® en Night Vision

Het Pure Panel in de nieuwe Opel Grandland bestaat uit twee beeldschermen die één geheel lijken te vormen. De volledig digitale, op de bestuurder gerichte cockpit is intuïtief te bedienen en maakt een veelvoud aan knoppen overbodig. Het omvat de nieuwste digitale technologie en levert de belangrijkste informatie. De twee displays – het tot 12-inch grote Driver Information Center en het maximaal 10-inch grote centrale touchscreen – zijn naar de bestuurder gericht voor optimale afleesbaarheid en bediening en minimale afleiding tijdens het rijden.

De top-SUV van Opel is ook leverbaar met adaptieve IntelliLux LED® Pixel Light. Deze koplamptechnologie bevat in totaal 168 LED-elementen – 84 per koplamp, net als bij de Opel Insignia. Het zorgt voor een naadloze aanpassing van de lichtbundel aan de rijsituatie en de omgeving, zonder dat medeweggebruikers verblind worden.

Een andere innovatie in de nieuwe Opel Grandland die de veiligheid van weggebruikers verder verhoogt – vooral ‘s nachts op donkere landwegen – is Night Vision. Dit systeem werkt met een infraroodcamera die mensen en dieren tot 100 meter afstand in de rijrichting detecteert op basis van hun temperatuurverschil met de omgeving, waarna de bestuurder wordt gewaarschuwd.

Ook nieuw in combinatie met een automatische transmissie is de Highway Integration Assist. Met behulp van een camera en radarsensoren combineert het systeem verschillende assistentiesystemen. De adaptieve cruise control bewaakt de afstand tot de voorligger in overeenstemming met de ingestelde snelheid en houdt, in combinatie met de actieve rijstrookpositionering, de auto in het midden van de rijstrook. Dankzij ‘Stop & Go’ kan de Opel Grandland met Highway Integration Assist weer vanuit stilstand vertrekken om zijn voorganger te volgen, bijvoorbeeld in files.

 

Zelfverzekerde uitstraling en hoog comfort

Het exterieurdesign van de nieuwe Opel Grandland wordt gekenmerkt door duidelijke lijnen. De Opel Vizor strekt zich uit over de voorkant, terwijl de naam Grandland en het merklogo in het midden van de achterklep staan. Andere accenten worden gelegd door de bumpers en zijpanelen, die nu in carrosseriekleur zijn gespoten (afhankelijk van de uitvoering), evenals de bodemplaten in hoogglanzend zwart en zilver.

De ergonomische en AGR-gecertificeerde voorstoelen zijn uniek in de klasse van de Grandland en bieden een breed scala aan aanpassingen. In de uitvoering met lederen bekleding bieden ze verwarming en zelfs ventilatie. Het comfort wordt verder verhoogd door Keyless Open & Start en de achterklep die handsfree kan worden geopend en gesloten middels een voetbeweging onder de achterbumper.

Tot slot is het reizen in de nieuwe Opel Grandland bijzonder ontspannend met het infotainmentsysteem Multimedia Navi Pro met real-time verkeersinformatie, online kaartupdates en voorspellende navigatie. En dankzij de inductielader in de middenconsole kunnen geschikte smartphones netjes en zonder laadkabels worden opgeladen.