ONTDEK DE OPEL INSIGNIA

Verbeterde efficiëntie & baanbrekende ledverlichtingstechnologie.

De nieuwe Opel Insignia is Duitse techniek op haar best: de nieuwe Insignia Grand Sport heeft een verbeterde efficiëntie, een sportief, uniek karakter en het baanbrekende IntelliLux LED® Pixel Light-systeem.

New Insignia: wereldpremière in Brussel

De nieuwe editie van het boegbeeld van het Duitse merk is in première te zien zijn op het Autosalon van Brussel van 10 tot 19 januari 2020 en pakt uit met nog strakkere looks en een verbeterd zicht in het donker. Dankzij het vernieuwde design straalt het topmodel van Opel nog meer présence uit op de weg. De bijzonder smalle koplampen met baanbrekende ledtechnologie dragen daar in grote mate toe bij. De nieuwe adaptieve IntelliLux LED® Pixel-verlichting beschikt nu over 84 ledsegmenten per koplamp. De koplampen reageren sneller en preciezer dan ooit waardoor ze de Insignia-bestuurder een optimaal zicht bieden zonder tegenliggers of voorrijdend verkeer te verblinden. Met de geavanceerde IntelliLux LED® Pixel Light-verlichting is het vlaggenschip van Opel uniek binnen zijn marktsegment.

De nieuwe editie van de Insignia zit boordevol vooruitstrevende technologie. De Grand Sport Limousine en Sports Tourer Estate beschikken voor het eerst over een digitale achteruitrijcamera. In combinatie met het Rear Cross Traffic Alert, dat waarschuwt wanneer er verkeer nadert langs de zijkant, biedt het systeem nog meer veiligheid. Daarbij komen nog heel wat beproefde hulpsystemen, zoals de aanrijdingswaarschuwing met automatische noodrem en voetgangersdetectie en head-up display. In de Insignia zijn zowel bestuurder als passagiers altijd goed geconnecteerd dankzij het aanbod uitstekende infotainmentsystemen met kleurenaanraakschermen. De lijst met opties omvat e-Call en draadloos opladen voor compatibele smartphones in de middenconsole.

De nieuwe Opel Insignia wordt nog efficiënter dan voorheen dankzij de lichte constructie en de splinternieuwe en bijzonder doeltreffende benzine- en dieselmotoren. Bij de introductie in 2009 werd de eerste generatie verkozen tot "Europese auto van het jaar". De voorbije tien jaar rolden bijna 1,2 miljoen eenheden van beide Insignia-generaties van de assemblagelijn in Rüsselsheim, de thuishaven van Opel.

De nieuwe Opel Insignia wordt uitsluitend uitgerust met integrale ledverlichtingssystemen. Van zeer energiezuinige ledkoplampen tot de nieuwe adaptieve IntelliLux LED® Pixel Light met een ongeëvenaard totaal van 168 ledsegmenten in plaats van 32 zoals voorheen.

Insignia

“Met IntelliLux LED® Pixel Light zetten we nogmaals een grote stap vooruit”, legde Managing Director Engineering Christian Müller uit. “Zo wordt rijden in het donker meer ontspannen en veiliger. De nieuwe koplampen reageren sneller, ongemerkt en met meer precisie op de rijomstandigheden. Het intelligente systeem past de lichtstraal continu aan, zodat de weg altijd optimaal verlicht is. Het resultaat is een optimaal zicht in elke situatie, zonder verblinding voor andere weggebruikers.”

De nieuwe Insigna blijft voortbouwen op ons ‘Gedurfd & Puur’-designconcept", aldus Mark Adams, Design Vice President van Opel. “De nieuwe voorkant benadrukt het elegante en sportieve karakter van de Insignia. Alles voelt immers proportioneel lager en breder aan, met de kenmerkende Duitse aandacht voor detail.”

Het nieuwe verchroomde radiatorrooster is breder en uitgerust met opvallende lamellen; het Opel-logo in het midden van de verchroomde balk lijkt groter. De Insignia lijkt lager en breder, mede dankzij de luchtinlaten met geïntegreerde mistlampen.

Ook de achterkant van de Insignia Grand Sport en Sports Tourer wordt gekenmerkt door duidelijke lijnen. Net als op de stationwagen zal ook het overhangende paneel van de Grand Sport-limousine voorzien zijn van twee sleuven in plaats van ronde gaten voor de uitlaatpijpen.

Insignia

De strakke, horizontale lijnen van het ontwerp lopen door in het interieur. De doordachte verchroomde accenten benadrukken het stijlvolle karakter.

Zoals het een vlaggenschip betaamt, werd de Opel Insignia uitgerust met een volledige assortiment hulp- en infotainmentsystemen. Een nieuwe digitale achteruitrijcamera verbetert het zicht naar achteren. De veiligheid bij het achteruitrijden uit parkeerplaatsen wordt nog verhoogd door de optionele waarschuwing voor langsrijdend verkeer. Het systeem gebruikt radarsensoren om objecten 90 graden links en rechts achter de Insignia te detecteren, en dit op afstanden tot 20 meter. De bestuurder wordt gewaarschuwd via het scherm en geluidssignalen. Bijkomende rijhulpsystemen zijn:

  • Aanrijdingswaarschuwing met automatische noodrem en voetgangersdetectie
  • Rijstrookassistent
  • Dodehoekassistent
  • Adaptieve cruisecontrol met noodrem
  • Verkeersbordherkenning
  • Geavanceerde parkeerassistent
  • Head-up display, zodat de bestuurder zijn ogen op de weg houdt

Het gamma infotainmentsystemen die compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto gaat van Multimedia Radio en Multimedia Navi tot Multimedia Navi Pro. De topversie is voorzien van talrijke geconnecteerde navigatiediensten. Met verkeersinformatie in realtime, online kaartupdates en voorspellende navigatie worden uw ritten meer ontspannen. Hetzelfde geldt voor de boordinstrumenten. Is E-Call geïnstalleerd, dan wordt automatisch een noodoproep verstuurd wanneer de gordelspanners of airbags worden geactiveerd. Zo niet kan men de hulpdiensten ook binnen enkele seconden actief verwittigen door gewoon op de rode knop te drukken.

De nieuwe Insignia biedt heel wat comfort. Ergonomisch gecertificeerde AGR-zetels zijn verkrijgbaar als optie voor de bestuurder en de passagier voorin. De achterklep van de Sports Tourer kan automatisch worden geopend en gesloten door uw voet te bewegen onder de sensoren in de achterbumper.

De instapprijs bedraagt 31.900 BTW inb. voor de Edition 1.4 145pk.