Acquire

OPEL CORSA-E WINT GLANSRIJK DE FIA E-RALLY REGULARITY CUP

Wendbaar en efficiënt: Opel Corsa-e wint 2020 FIA E-Rally Regularity Cup

Na het winnen van meerdere prijzen, waaronder het Gouden Stuurwiel 2020 eerder deze maand, bewijst de elektrische Opel Corsa-e zich ook als kampioen in de autosport. Bij zijn eerste deelname aan een internationale competitie behaalde de Corsa-e meteen de overwinning in de 2020 FIA E-Rally Regularity Cup (ERRC).

De ERRC is door de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) opgericht om alternatieve aandrijving in de autosport te promoten. Het kampioenschap bestaat uitsluitend uit productieauto’s, terwijl het klassement wordt bepaald door scores van de regelmatigheidsrally en de efficiëntie van de auto. Behalve de rallytijden telt namelijk ook ieder kiloWatt-uur (kWh) aan energieverbruik mee.

Het 2020-seizoen van de FIA ERRC was ingekort als gevolg van de COVID-19-pandemie en bestond uit acht evenementen. Desondanks was het een van de meest uitdagende seizoenen in de geschiedenis van de raceklasse. Vijf internationale kampioenen namen deel, evenals nationale kampioenen uit Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. Fabrieksteams waren aanwezig van onder meer Volkswagen, Renault, BMW, Mercedes-Benz en Tesla.

De Opel Corsa-e van piloot Artur Prusak en co-piloot Thierry Benchetrit nam bij de eerste wedstrijd al de leiding met een dominante overwinning in IJsland. Na de podiumplaatsen bij de evenementen in Portugal en Spanje kon Opel de titel niet meer ontgaan.

Over een afstand van honderden kilometers, tot op een tiende van een seconde getimed, bereikte de Opel Corsa-e tijdens het kampioenschap ook nog een recordbrekend energieverbruik van slechts 12,7 kWh per 100 km. Over het gehele seizoen was geen enkel model van alle deelnemende merken zó efficiënt als de Opel Corsa-e.

“Bij de FIA ERRC is het belangrijk om zo vloeiend mogelijk te rijden, waarbij je de voorgeschreven gemiddelde snelheid behaalt zonder energie te verspillen. Deze combinatie is wat het kampioenschap zo interessant maakt en waarom steeds meer teams zich inschrijven. Dankzij de Opel Corsa-e bereikten we al snel een voorsprong, die met elke rally verder toenam”, zegt Artur Prusak, de kampioen van 2015, 2016 én 2020.

“Dankzij zijn wendbaarheid en technologie heeft de Opel Corsa-e zichzelf bewezen als de meest competitieve auto op welk terrein dan ook,” zegt Thierry Benchetrit, de eerste co-piloot die zijn vierde ERRC-titel in de wacht sleepte. “In de bergen, op de vlaktes of in de stad, we liepen altijd voorop op gebied van efficiëntie en regelmatigheid.”

Tijdens het kampioenschap kregen Prusak en Bechetrit logistieke ondersteuning van Opel.

De elektrische auto voor iedereen

De Opel Corsa-e is de elektrische auto voor iedereen en biedt state-of-the-art elektrische mobiliteit. Met een 100 kW (136 pk) sterke motor, 260 Nm aan onmiddellijk beschikbaar koppel en een actieradius van 337 km (WLTP) is de vijfpersoons Opel Corsa-e geschikt voor alledaags gebruik. Bovendien is het mogelijk om de 50 kWh-batterij via een snellader in slechts 30 minuten tot 80% op te laden.

 

Eindklassering 2020:

Positie                Merk                      Punten

1                          Opel                          78

2                          Volkswagen             70.5

3                          Renault                     45

4                          MG                           36

5                          Peugeot                    24

6                          BMW                        22.5

7                          Hyundai                    18

8                          Kia                            18

9                          Nissan                      15

10                        Mercedes                   3

11                        Tesla                         1.5