Acquire

OPEL GAAT VOOR EEN NIEUWE STIJL EN LANCEERT DE NIEUWE OPEL CI

Nieuwe "Opel": moderne elementen onderstrepen de innovatiekracht van het merk

Opel

Opel heeft een nieuwe look. Het merklogo, dat nu fijner is getekend, het nieuwe lettertype "Opel Next" en het heldere Opel geel duiden de innovatiekracht van het merk aan. Het doel: nog moderner en moediger zijn. Opel heeft altijd gestaan voor de democratisering van innovatie en mobiliteit. "Nieuwe Opel" drukt deze geest nu uit met zijn frisse bedrijfsidentiteit.

De reis naar de toekomst begon met de Opel GT X Experimental. De studie toonde al de nieuwe Opel Blitz als embleem op het voertuig. De kenmerkende lijn was in fel neongeel en dit is nu het Opel geel van de vernieuwde bedrijfsidentiteit geworden. Met de Opel Mokka presenteerde de in Rüsselsheim gevestigde fabrikant vervolgens de eerste productieauto met het nieuwe Opel gezicht - de Vizor - en het aankomende cockpitontwerp - het Pure Panel.

Opel presenteert nu andere elementen van zijn nieuwe uiterlijk in detail: nieuw logo, nieuw lettertype, nieuwe kleur - "New Opel". In de eerste helft van 2021 zal iedereen de nieuwe look in de nieuwe Opel Crossland en de geheel nieuwe Opel Mokka kunnen ervaren. Het zullen de eerste productieauto's zijn in het nieuwe ontwerp. Met hun moderniteit passen ze perfect in de wereld van vandaag en morgen.

“We zijn zelfverzekerd, jong van geest en inclusief. In dit nieuwe tijdperk haalt Opel inspiratie uit de progressieve, ‘koud naar koel’ moderne Duitse cultuur en komt opnieuw gedurfd, puur en eigentijds naar voren. Dit is de uitdrukking van onze nieuwe merkidentiteit en vertegenwoordigt absoluut onze opwindende nieuwe productlijn. " zegt Xavier Duchemin, Managing Director Marketing, Sales & Aftersales bij Opel.

Het nieuwe Opel ontwerp focust op de essentie, zonder franjes en afleidende elementen. Het weerspiegelt dus de precieze Duitse ontwerpfilosofie van het merk - gedurfd en puur. Met de focus op de Blitz is de ring in het nieuwe merklogo nu slanker. Een woordmerk dient als een sterke basis voor het logo. Het nieuwe lettertype met de naam "Opel Next" is ook licht, krachtig, modern en duidelijk. Het bevat drie verschillende versies: licht, normaal en vet. Deze lettertypen harmoniëren perfect en zorgen voor een consistente boodschap. Het nieuwe Opel geel symboliseert elektriciteit, de nieuwe brandstof in het elektrische tijdperk. De kleur elektriseert, drukt zichzelf duidelijk uit en creëert zo een onmiskenbare identiteit.

“Een nieuw tijdperk vraagt om moderne merken en moderne merken hebben een duidelijk design nodig. Met de nieuwe merkelementen drukken we onze claim uit dat we onderscheidend, vooruitstrevend, open voor het nieuwe en open voor de toekomst zijn ”, legt Patrick Fourniol, Head of Marketing, uit.

Het nieuwe uiterlijk zal op alle gebieden terugkomen - van producten tot verkoop en marketing. Het zal worden uitgerold over alle communicatiekanalen.

De nieuwe afbeelding werd ontwikkeld in samenwerking met het bureau VELOCITY McCANN en het nieuwe lettertype "Opel Next" is afkomstig van Monotype.