Acquire

RALLY: DE STROOM VLOEIT DOOR DE OPEL CORSA-E RALLY

Eerste succesvolle deelname aan 's werelds eerste elektrische rally cup van één merk

De overwinning van de Fransman Laurent Pellier en zijn bijrijder Thierry Salva van het Saintéloc Racing-team markeerde de eerste ronde van 's werelds eerste elektrische rally cup, de ADAC Opel e-Rally Cup, tijdens de "ADAC Rallye Stemweder Berg". De stroom vloeide letterlijk tussen de 13 teams uit vijf landen, achter het stuur van hun 100 kW (136 pk) Opel Corsa-e Rally's, terwijl ze streden in de pittige asfalt-etappes rond Lübbecke.

"Dit is een geweldige start voor de ADAC Opel e-Rally Cup", zegt Jörg Schrott, directeur van Opel Motorsport. “De Corsa-e Rally presteerde schitterend, de tijden waren indrukwekkend en er werd hard gestreden. Ook de laadinfrastructuur voldeed aan onze verwachtingen, waardoor de rally soepel verliep. We zijn zeer tevreden, maar dat betekent niet dat we op onze lauweren gaan rusten. Integendeel, we hebben veel nieuwe dingen geleerd en we zullen hard blijven werken om de details te optimaliseren. "

Opvallend debuut van Charles Munster

Eén van de deelnemers was Charles Munster die de kleuren van Opel België verdedigt in dit geëlektrificeerde kampioenschap.

“Ik heb veel plezier gehad tijdens deze eerste race. De Corsa-e Rally is een geweldige auto die je direct vertrouwen geeft. Met elke kilometer vorderde mijn tempo in de race. Mijn tijden kwamen steeds dichter bij die van de winnaar van de specials. Ik mikte dan ook op een plek op het podium. Spijtig genoeg, moest ik halverwege de wedstrijd stoppen door een technische panne, en dit toen ik op de vierde plaats stond in het klassement. Maar niet getreurd, ik kijk er nu al naar uit om deel te nemen aan de volgende wedstrijd om mijn revanche te nemen. "

Corsa-e Rally: ook voor mensen die gezien willen worden

Naast de deelnemers kwam er nog een andere Corsa-e Rally aan de start: het was de voor VIP's gereserveerde auto die de wedstrijd opende. De legendarische Opel piloot Volker Strycek was de chauffeur van acteur Roman Knižka en topmodel Ashley van het “Duitse Next Top Model” dat afgelopen seizoen de felbegeerde Opel fotoshoot won.

De ADAC Opel e-Rally Cup gaat verder tijdens de tweede ronde die wordt verreden op 7 augustus in de "ADAC Holsten Rallye".