Acquire

TERUG NAAR DE TOEKOMST: DE OPEL MANTA GAAT ELEKTRISCH

Opwindend anders: de Opel Manta GSe ElektroMOD

Opel behoort tot de e-pioniers onder autofabrikanten. Opels nieuwste BEV (batterij-elektrisch voertuig), de Mokka-e, komt net op onze wegen en het merk laat nu al een eerste glimp opvangen van een ander opwindend e-project: de Opel Manta GSe ElektroMOD grijpt terug naar de legendarische Opel Manta uit 1970 en geeft tegelijkertijd een extra impuls aan het groeiende fenomeen "restomods" - een recente ontwikkeling onder autoliefhebbers en verzamelaars waar iconen als de Manta originele en nieuwe technologieën en design combineren. De volledig elektrische Manta GSe ElektroMOD met zijn volledig digitale cockpit is net zo sportief als een originele Opel GSe en toont zijn verdere ambities in het "MOD" -gedeelte van zijn naam. Dit staat voor moderne technologie en duurzame levensstijl en de Engelse afkorting van "modificatie". Ook is de Duitse spelling voor electro een terugkeer naar de Opel Elektro GT die 50 jaar geleden wereldrecords vestigde voor elektrische voertuigen.

Met zijn duurzame, emissievrije elektrische aandrijving wordt de Opel Manta nu onsterfelijk, onafhankelijk van reserveonderdelen voor motor en transmissie of mogelijke rijverboden voor oudere auto's met verbrandingsmotor. De transformatie naar ElektroMOD laat ook zien hoe tijdloos de lijnen uit 1970 zijn. Wat een halve eeuw geleden sculpturaal en rechtlijnig was, past nog steeds perfect bij de designfilosofie van Opel. De Opel Manta GSe ElektroMOD start vol vertrouwen een nieuwe toekomst: elektrisch, emissievrij en vol emoties.

De Opel Manta GSe ElektroMOD is ook een eerbetoon aan de prachtige Manta die onlangs de inspiratie vormde voor het ontwerp van het nieuwe merkgezicht - de Opel Vizor, die organisch in één enkele module de grille, het verlichtingssysteem en het Blitz-merklogo integreert. De nieuwe Opel Crossland en Opel Mokka zijn al uitgerust met de Vizor, die een kenmerk zal zijn van alle toekomstige Opel modellen.

De Manta GSe ElektroMOD volgt trouw en luchtig Opels 'eenvoudig elektrische' route naar de elektrificatie van het merk, of het nu gaat om personenauto’s of om de lichte bedrijfswagens. Elk Opel model zal tegen 2024 geëlektrificeerd zijn en de klant heeft al de keuze tussen plug-in hybrides zoals de Grandland X en de volledig elektrische BEV's, van de kleine Corsa-e tot de Zafira-e Life 'lounge op wielen' en tot zelfs de Combo-e en de Vivaro-e bestelwagens.

Ontdek het gamma elektrische wagens van Opel.