Spuitwerk

Monteer-en demonteerzones

In Brussel en Limburg zijn er 11 monteer-en demonteerzones. Daar start en eindigt de herstelling van uw wagen. Efficiënt en veilig werken is de rode draad doorheen het verhaal, daarom wordt er gekozen voor de nieuwste apparatuur en alle monteerders die steeds worden bijgeschoold.

Voorbereidingszone

In totaal, Brussel en Limburg, zijn er 14 voorbereidingszones. Wij kunnen dus veel werk verrichten op korte tijd. In Limburg beschikken de zones over randafzuigingen en elektrisch bediende gordijnen met doorkijkstrook. Op deze manier is elke wagen perfect van elkaar gescheiden, dit waarborgt de kwaliteit van het werk.

Richtwerk

De schade aan uw wagen kan klein of groot zijn, het is belangrijk dat de wagen vakkundig wordt hersteld. De richtbank is een belangrijk onderdeel in dit proces. De beschadigde stukken worden eerst van de wagen afgenomen. De wagen wordt vervolgens opgemeten. Deze gegevens worden vergeleken met de met de afmetingen van de constructeur. Op basis van die gegevens wordt de wagen perfect gericht.

Verflabo

In het verflabo wordt de kleur van uw wagen aan de hand van de juiste fabriekskleur samengesteld met computergestuurd apparatuur, zodat er geen kleurverschil kan zijn. De kleur wordt eerst uitgetest op een proefstuk en vergeleken met de originele kleur. We gaan pas verder met spuiten als we zeker zijn van de kleur.

Spuitcabines

De spuitcabines voldoen aan de hoge eisen van kwaliteit en milieu. Zowel onderdelen als volledige wagens worden in de spuitcabines gespoten. Alle type wagens kunnen hersteld worden in bij Carrosserie Boden. U rijdt met een extra lange en hoge bestelwagen? Geen probleem, ook deze kunnen in bij garage Boden gespoten worden.. De vloer is zowel in de hoogte als laagte verstelbaar. Hierna vertrekt de wagen of de onderdelen terug naar de monteerzone, waar uw wagen perfect wordt gemonteerd.

Garage Boden beschikt ook over een eigen carwash. Uw wagen wordt niet enkel perfect hersteld, maar ook proper afgeleverd.